De club

De Arnhemsche IJs Club Thialf, opgericht in 1913, is een enthousiaste vereniging met tal van activiteiten. Centraal staat het beoefenen van de schaatssport en het skeeleren, zowel de wedstrijdsport als de recreatieve beoefening.

Voor een goede beoefening van deze sporten wordt serieus aan de conditie en techniek gewerkt. In de winter met schaatstrainingen en in de zomer met skeeler- en looptrainingen. Daarnaast kent de vereniging tal van andere sportieve activiteiten. Het verenigingsjaar loopt van oktober  tot oktober. Daarbij wordt nog onderscheid gemaakt tussen het winter- of schaatsseizoen en het zomer- of skeelerseizoen.

Door in verenigingsverband te sporten beleef je meer plezier aan de schaats- en skeelersport en kun je beter werken aan de verbetering van je schaatstechniek. Bij Thialf ontmoet je mensen die, net zoals jij, echt van deze sporten houden.

Schaatsen

Thialf is van oudsher een schaatsvereniging. In het winterseizoen, van oktober tot maart, worden trainingen en  andere activiteiten georganiseerd. Deze activiteiten vinden bij vorst plaats op de eigen natuurijs/skeelerbaan op het sportpark 't Cranevelt in Arnhem.Doorgaans wordt echter uitgeweken naar de kunstijsbaan de Scheg te Deventer en het Triavium in Nijmegen.

U leest hier veel meer over in de sectie Schaatsen.

Skeeleren

Van april tot oktober wordt de leden van Thialf de gelegenheid geboden van het schaatsen over te gaan naar het skeeleren.

Thialf heeft in de zomer de beschikking over de 400 m skeelerbaan op sportpark 't Cranevelt in Arnhem. Op en rond de baan organiseert de vereniging verschillende trainingen en andere activiteiten. Daarnaast worden tochten op de openbare weg gemaakt.

U leest hier meer over in de sectie Skeeleren.

Accommodatie

De baan
Thialf heeft een bijzondere baan. De baan loopt licht naar binnen af waardoor het regenwater naar de binnenkant van de baan loopt Daar zitten vervolgens putjes die voor de afvoer van het water zorgen. In de zomer hebben we op deze manier de beschikking over een uitstekende skeelerbaan die snel droogt na een regenbui.

In de winter kunnen de afvoerputjes worden dichtgedraaid. Het water kan daarom niet meer weglopen. Op verschillende punten rondom de baan zijn waterputten aangebracht van waaruit de baan onder water gezet kan worden. Zowel aan de binnen- als aan de buitenkant is een klein randje aangebracht waardoor het water op de baan blijft staan en kan bevriezen. Het asfalt is zoveel mogelijk wit gehouden waardoor het opgebrachte water nog sneller bevriest. Dit concept heeft zijn waarde in de praktijk regelmatig aangetoond.

Clubhuis
Aan de baan is het clubhuis gelegen, dat wij delen met de wielervereniging Reto.

Het clubhuis is volledig ingericht. Naast de traditionele kantine met bar en keuken zijn kleedruimtes met douche aanwezig voor mannen en vrouwen. Voor de commissies en het bestuur is een aparte vergaderruimte. In het clubhuis worden regelmatig verenigingsactiviteiten georganiseerd zoals de jaarvergaderingen, de jaarlijkse afsluitingsavonden en de voorlichtingsavonden. De kantine is in een ijsperiode het kloppend hart van het schaatsen. In de zomer wordt er na afloop van de training een drankje gedronken in de kantine.