Schaatsen

Schaatstraining

Als lid van Thialf kunt je deelnemen aan de schaatstrainingen in de winter. Door de milde winters vinden de trainingen in het algemeen plaats op de kunstijsbanen van Deventer en Nijmegen. Uiteraard worden de trainingsactviteiten bij natuurijs op 't Cranevelt onmiddelijk verplaatst naar onze eigen 400 meter baan. Wij zijn als club aangesloten bij de BGP(Baan Vereniging Geldersepoort) hierdoor kan er geschaatst worden op de uren van de ander clubs van de BGP in Triavium zonder daarvoor lid van die betrefende club te hoeven worden. Het trainingsgeld wordt voldaan aan de club die de training organiseert. Het trainingsaanbod is hierdoor een stuk ruimer. Kijk hiervoor op de website van NSV. Verder is er op zaterdag  's morgens een trainingsuur van Exerceo en 's avonds van SCOSS Als je daarvoor interesse hebt neem dan contact op met Bas Biesbroek (info@aijcthialf.nl) of Jan Wardenaar (jan.wardenaar@upcmail.nl)

Jeugdschaatsen

Triavium (Nijmegen):
Op zaterdagavond is er van 18:45 tot 19:45 een trainingsuur voor de jeugd (basisschool + brugklas)  De kinderen schaatsen op noren of doorlopers. Vanaf beginners niveau. Deze training wordt verzorgd door AIJCThialf i.s.m. STW Wageningen. In totaal 18 trainingen + 1x diplomaschaatsen. De 1e training start op 6 oktober 2018. Kosten: 110,-  inclusief entree. (Verhoging van €10,- dit seizoen agv prijsverhoging van STW).
Contactpersoon: Bas Biesbroek:  info@aijcthialf.nl
Aanmelden kan via de ledenmodule

 

Schaatstraining voor volwassenen en jeugd vanaf 13 jaar.

Zondagavond schaatsles en schaatstraining, Triavium (Nijmegen)
Gemiddeld één keer per twee weken huurt Thialf het Triavium van 19:15 tot 20:45 uur. In totaal 10 trainingsavonden + 1 clubwedstrijd. Kosten: 125,-. inclusief entree. Leden van de club krijgen training in verschillende niveau groepen. Alle niveau's komen aan hun trekken, van schaatsles voor beginners, conditietraining voor tourrijders tot snelheidstraining voor de cracks. Door het beperkte aantal schaatsers op het ijs heeft een ieder de ruimte om op zijn/haar niveau te trainen. Data seizoen 2018/2019: oktober: 14 / 28, november: 11 / 25, december: 9, januari: 6 / 20, februari: 3 / 17, maart: 3, clubwedstrijd maart: 10.
Aanmelden kan via de ledenmodule, voor informatie mail: info@aijcthialf.nl 

Maandagavond wintersport bootcamp op 't Cranevelt

Op maandagavond om 19.30 uur start de training bij het clubhuis. Wil je goed voorbereid naar de wintersport en/of fit zijn voor het natuurijs dan is dit een goede training voor je. Jeroen Verduijn zorgt iedere week voor een gevarieerde training waarbij alle spieren aan bod komen en de beenspieren in het bijzonder. De training is geschikt voor iedereen. De kosten hiervan zijn 30 euro.
Aanmelden kan via de ledenmodule

Vrijdagavond training in de Scheg (Deventer)

Van 20:15- 22:00 uur wordt er op de kunstijsbaan in Deventer getraind door een groep gevorderde toerrijders o.l.v Herman Zelle. Er wordt gewerkt aan de conditie en de schaatstechniek.
Aanmelden kan via de ledenmodule

Het is een goed gebruik om gezamenlijk naar de ijsbanen te rijden. We vertrekken vanaf de parkeerplaats bij de 'Heidemij' aan de Apeldoornseweg.

Vrij schaatsen

Naast de trainingen zijn de Thialf leden regelmatig op de kunstijsbanen van Deventer en Nijmegen te vinden. De maandag-, woensdag- en vrijdagochtend in Deventer zijn populair bij de wat oudere leden, op maandag- en vrijdagavond zijn veel tourrijders van Thialf actief. Er is dus altijd wel een schaatsmaatje bij Thialf te vinden om mee te trainen buiten de georganiseerde trainingen.